Comunicat de presă –Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” București

img_comunicat

Colectivul Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan” a luat act de informațiile difuzate în spațiul public cu privire la activitatea întreprinsă și măsurile luate în cadrul instituției noastre.

Remarcăm faptul că, într-un asemenea moment de interes național, anumitepersoane aleg să recurgă la acuzații nefondate, bazate pe interese personale și orgolii meschine, și care ajung să știrbească spiritul de sacrificiu și simțul civic al cadrelor medicale din toată țara.

Pe marginea aspectelor apărute în media, dorim să facem următoarele precizări:

  • Până în acest moment nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19 în unitatea noastră.
  • S-au luat toate măsurile organizatorice și de prevenție necesare în conformitate cu normele legale și dispozițiile emise de instituțiile abilitate. Aceste măsuri au fost aduse la cunostința întregului personal medical, prin documente oficiale și procese verbale semnate.
  • Dintre măsurile întreprinse, menționăm achiziția de echipamente de protecție și materiale sanitare necesare cadrelor medicale în vederea tratării eventualelor cazuri de Covid-19, asigurarea de circuite separate pentru 6 paturi de terapie intensivă menite a primi pacienții critici cu această patologie, eliberarea și igienizarea unei secții de 25 de paturi situată la parterul spitalului, pregătită a primi cazurile de Covid.
  • Din punct de vedere al activității didactice, cursurile și lucrările practice cu studenții au fost suspendate în momentul emiterii respectivei decizii de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București
  • Mai mult decât atât, spitalul nostru a fost oferit ca și exemplu de către presă datorită promptitudinii cu care a organizat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a triajului destinat identificării și izolării pacienților suspectatți de infecție cu coronavirus.
  • Punem la dispoziția eventualelor organe de control/anchetă întreaga documentație necesară pentru a elucida pe deplin această problemă.
  • În urma soluționării corecte a acestor calomnii, ne rezervăm dreptul să acționăm în instanță persoanele vinovate de afectarea gravă a imaginii publice a spitalului. Considerăm a deveni incidente în această situație prevederile penale care reglementează și sancționează infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare.
  • Lăsând la o parte acest moment trist pentru imaginea lumii medicale, dorim să asigurăm opinia publică că vom continua să facem toate eforturile pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate care să facă posibilă depășirea crizei cu care se confruntă societatea românească.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan”, București

Sari la conținut